Rittal har utvecklat tre nya serier med kompakta strömskenor (PDU) för IT-rack. Enheterna är snabba att montera med snabbfästen, har låg intern energiförbrukning och ger möjlighet för smart övervakning.

Behovet av att kunna mäta och kontrollera energiförbrukningen i IT-rack ökar. Därför är nu en webbserver integrerad i Rittals nya versioner av PDU, vilket ger möjlighet till smart övervakning.

PDU Switched medger energimätning för varje fas samt separata brytare för varje enskilt uttag. Den tekniskt mest sofistikerade PDU Managed erbjuder över 25 typer av mät- och övervakningsfunktioner för varje enskilt uttag. För IT-användare med behov av många uttag är PDU Slave ett kostnadseffektivt alternativ. Det är en display- ochprocessorlös skena som ansluts till en PDU Master.

Komplett portfölj– Dessa nya produkter är en storsatsning som utökar Rittals sortiment för strömfördelning i IT-rack. Därmed är portföljen komplett, säger Olof Tambour, produktchef för IT-infrastruktur på Rittal Scandinavian.

Sedan tidigare har Rittal lanserat de enklare serierna PDU Basic och PDU Metered. Samtliga PDUer monteras med snabbfästen som inte kräver några verktyg.

Integration med CMC III och RiZone (DCIM)
Det går utmärkt att integrera strömskenorna med Rittals olika verktyg för central övervakning och larmkonsolidering. Det är till och med möjligt att ansluta sensorer för t ex temperatur, luftfuktighet och åtkomst direkt till en PDU.

Låg energiförbrukning
Enheterna har en låg intern energiförbrukning på grund av integrerade bistabila reläer (i omkopplingsversionerna), samt en energieffektiv OLED-display med energisparfunktion.