Flera kommuner går back flera miljoner. Det finns inte pengar för de enklaste sakerna som att sätta upp lampor. Men sen vänder de håll och helt plötsligt ska de köpa in ett konstverk för några hundra tusen eller köpte tröjor för 500 kr styck istället för att köpa dem för mycket mindre genom att tex vända sig till https://www.tsreklam.se och få ner priset rejält. Ja detta är bara påhittade exempel men kunde likväl vara sanna.

I min kommun pratar de nu om att lägga ner 300 miljoner på ett nytt kommunhus men i skolan fick de inte ens ritpapper förra året för det fanns inte budget för det. Man undrar ju om det finns någon i kommunstyret som har något hum om ekonomi alls.

Det finns otroligt mycket som en kommun skulle kunna spara in på för att ha råd med de delar som faktiskt måste få kosta pengar, exempelvis skola och sjukvård. Det borde vara ett krav på att kommuner köper in billigast bästa inte någon upphandling som ofta verkar resultera i dyrare än nödvändigt. Sen även en prioritetslista. Dyra konstverk borde stå långt ner på den listan. Det går att göra det fint och trevligt för så mycket mindre peng än att betala någon konstnär en miljon för en stålpinne. Finns säkert elever som kan göra det för inget bara för att få visa upp sitt verk.

In med lite kostnadsmedvetna ekonomer i kommunerna.

Arg invånare i en kommun i Sverige