Siemens har fått order av Metsä Board gällande automations- och drivsystem till deras nya kartongmaskin till ett initialt värde på 45 MSEK.

Med en ökande befolkning följer en konstant ökad efterfrågan på konsumentvaror globalt. Dessa varor ska packas och transporteras på ett ekologiskt och hållbart sätt. Metsä Board är ledande i Europa inom kartongproduktion med modern, säker och ekologisk vikning av falskartong och kraftliners. För att möta kundernas efterfrågan gör nu Metsä Board stora investeringar vid sitt pappersbruk i Husum, i Örnsköldsviks kommun, med bland annat en ny kartongmaskin och tillhörande automations- och drivsystem från Siemens.

– Vi gör stora investeringar i vårt kommande kartongbruk i Husum och Siemens var ett självklart val för oss eftersom att vi redan har ett bra samarbete med Siemens, säger Kai Vikman, VP Technical Development på Metsä Board.
– Vi har samarbetat med Metsä i över 25 år och vi har en stark relation och de vet att vi är en pålitlig partner. Detta kombinerat med våra konkurrenskraftiga priser tror jag är anledningen till att de väljer att lägga ytterligare en stororder hos oss, något vi är stolta och tacksamma över, säger Göran Persson, divisionschef för Process & Drives på Siemens.