Nya BMW M5 är den mest högpresterande och rafflande sedanen som BMW M någonsin skapat i modellserien. Den sjätte generationen BMW M5 kommer att lanseras 2017, med M xDrive, vars fyrhjulsdriftsystem gör det möjligt att ytterligare fördjupa sig i bilens enastående egenskaper.

Ett nytt utvecklingssteg har tagits i alla avseenden för ett, redan överlägset, fordonskoncept som skapades 1984 med lanseringen av ursprungliga BMW M5.

Högpresterande kördynamik kombinerat med vardagsfunktionalitet och kvalitéerna i en exklusiv sedan summerar BMW M:s tradition i modellutveckling – en som strävar efter harmoni mellan enskilda delar för en felfri helhet.

– Kärnkomponenten i M xDrive är en central enhet med M-specifik programvara som levererar integrerad styrning av längd- och sidodynamik. Den nya tekniken, som debuterar i nya BMW M5, kombinerar bakhjulsdriftens smidighet och precision med fyrhjulsdriftens traktion, säger Frank van Meel, BMW M GmbH.

Som ett resultat kan nya BMW M5 föras fram med blandningen av sportighet och fantastisk precision både vid bankörning och väg – och även under olika väderförhållanden.

Föraren kan välja mellan fem olika konfigurationer baserade på kombinationer av DSC-lägena (DSC on, MDM, DSC-off) och M xDrive-lägen (4WD, 4WD Sport, 2WD).

Konfigurationerna gör att körsystemets egenskaper kan anpassas till både förarens personliga preferenser och färdens typ. Purister kan välja klassisk bakhjulsdrift genom att helt deaktivera fyrhjulsdriften.

Sammantaget ger den nya drivlinan klassledande kontroll med obegränsad vardagsfunktionalitet. Detta möjliggörs av en central enhet med M-specifik programvara för integrerad styrning av longitudinell- och sidodynamik. Resultatet ger optimal prestanda i var och en av de olika konfigurationerna. Med M xDrive har ingenjörerna lyckats kombinera dom klassiska egenskaperna med standard bakhjulsdrift tillsammans fördelarna med sportfokuserade BMW xDrive.

Redaktionen