Nu är det klart vilka lag som får delta i tävlingen CRE8 the Future, där vinnarna av Framtidsstipendiet 2017 kommer att koras. 26 studentlag har ansökt om att få delta i tävlingen, men endast 8 av dem är utvalda att delta den 26 oktober i Stockholm.

−  Det är roligt att se det stora intresset som Framtidsstipendiet fått i år. Jag tror att själva upplägget, att lösa ett verkligt företagsproblem på begränsad tid, är en lockande utmaning för många, säger Bo-Erik Pers , vd på Jernkontoret.

ab smart

På tävlingsdagen den 26 oktober får studentlagen ett verkligt företagscase att lösa samt en pitchträning. Under ett par timmar får lagen tillsammans arbeta fram sin lösning som sedan pitchas för en jury som består av Claudia Olsson , vd på Exponential AB och utsedd till Young Global Leader av World Economic Forum, Gert Nilson , teknisk direktör på Jernkontoret och representanter från medverkande stålföretag. När alla lag har pitchat sin lösning utser juryn ett vinnande lag. Stipendiet om 400000 kronor delas sedan ut under Ståldagen den 7 november i Stockholm.

Lagen som valts ut att tävla har en störst disciplinär mångfald bland de sökande.

De deltagande lagen är:
The Possibility Frontier från Kungliga Tekniska högskolan, London School of Economics, Stockholm School of Economics och Glasgow University.
Five Shades of Carl von Linné från Uppsala Universitet och Sveriges Lantbruksuniversitet
Sundsvalls Stolthet från Mittuniversitetet
LL JMD  från Mittuniversitet och Linköpings Universitet
Enjoyneers från Örebro Universitet
The Great North från Luleå Tekniska Universitet
EX3M från Karlstad Universitet

Redaktionen